Imam Ali, Profetens förste hjälpare

Efter Guds uppenbarelse och att Profeten Muhammed (fvmh) valdes till att profetera och tre år av hemlig inbjudan, kom uppenbarelsens bud till slut och ordern om att bjuda in alla till islam utfärdades. Imam Ali (fvmh)  var den ende personen som utförde Profetens planer gällande den gudomliga inbjudan, samt den ende sympatisören som var tillsammans med Profeten i att introducera islam för sina släktingar och bjuda in dem till Guds religion.

När Profeten (fvmh) vid ett tillfälle frågade sina släktingar som han hade bjudit på mat: ”Vem av er hjälper mig på denna väg så att han blir min broder, efterträdare och min representant bland er?”, svarade endast Ali (fvmh) positivt och sa: ”Å Guds Profet! Jag hjälper dig i denna väg. Efter att Profeten (fvmh) upprepat frågan och hört samma svar tre gånger sa han: ”Å mina släktingar! Ni ska veta att Ali (fvmh) är min broder, efterträdare och kalif efter mig bland er.” Bland andra av Imam Alis stoltheter är att han sov i Guds Profets (fvmh) säng för att förstöra avgudadyrkarnas plan i att mörda Profeten och skapa förutsättningarna för Profetens utvandring.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *